Small Batch Münich Helles 10 Liter

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Small Batch Münich Helles 10 Liter
Small Batch Münich Helles 10 Liter
Small Batch Münich Helles 10 Liter
Small Batch Münich Helles 10 Liter

VÁLASSZON, HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A SMALL BATCH 10 LITERES RECEPTCSOMAGOKBAN AZ ÉLESZTŐ IS BENNE VAN!

A kedvenc receptcsomagjaitok már kisebb, 10 literes adagokban is elérhetőek!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató és alapértelmezetten az élesztőt is!

Csomag tartalma 10Liter sör készítéséhez elegendő.

A Münich Helles egy nagyon könnyed,ivós bajor láger sör, amit az oktoberfesten literes korsókból szoktak inni. Kellemes malátás, gabonás jegyek és nagyon enyhe keserűség és komló aromák jellemzik a sört. Különösen ajánljuk, ha egy könnyed sört szeretnénk készíteni a meleg tavaszi/nyári napokra. Erjesztés tekintetében az általunk lentebb leírt hőmérsékletek ajánljuk. De szerencsére a Lallemand Novalager élesztőnek köszönhetően 10-20 fok között bárhol erjeszthetünk. Eddigi próbálkozások során 23-24°C fokon erjesztve sem termelt mellékízeket ez az élesztő. De a legjobb eredmény elérése érdekében próbáljunk meg 16-22 fok között maradni!



Maláták 2,2kg: Pilseni,Bécsi,Carapils

Komlók: 25g Tettnanger

Élesztő: 5,5g Lallemand NovaLager


A 10 literes csomagok az élesztőt is tartalmazzák!

ABV~ 5%

OG~ 1.047

FG: Lallemand NovaLager~ 1.008

IBU~16

EBC~7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

 

2025.01.03
3 890 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
17-20 fok 6-7 nap (ha picit magasabb vagy alacsonyabb nem akkora probléma. NovaLager 10-24 fok között tökéletesen erjeszt!)

Majd vigyük át egy melegebb helyiségbe, ahol 20-22 fok között van 1-2 napig.

Ha esetleg nem tudod megoldani a hűvösebb erjesztést az elején, akkor meg lehet próbálni simán szobahőmérsékleten 20-24 fokon végig. Ebben az esetben, élesztősebb-észteres ízek fognak megjelenni.

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
17°C 5 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... itt körülbelül 2-4 hétig lágerezzük!A NovaLager éelsztőnek köszönhetően a sörünk sokkal gyorsabban el fogja érni a tökéletes állapotát, mitha más láger élesztőt használnánk! Közben folyamatosan kóstolgassuk a sörünket, hogy láthassuk a folyamatos fejlődését.

ABV~ 5%

OG~ 1.047

FG: Lallemand NovaLager~ 1.008

IBU~16

EBC~7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
3 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib