Small Batch Cold IPA receptcsomag 10L

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Small Batch Cold IPA receptcsomag 10L
Small Batch Cold IPA receptcsomag 10L
Small Batch Cold IPA receptcsomag 10L
Small Batch Cold IPA receptcsomag 10L

VÁLASSZON, HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A SMALL BATCH 10 LITERES RECEPTCSOMAGOKBAN AZ ÉLESZTŐ IS BENNE VAN!

A kedvenc receptcsomagjaitok már kisebb, 10 literes adagokban is elérhetőek!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató és alapértelmezetten az élesztőt is!

Csomag tartalma 10Liter sör készítéséhez elegendő.

A Cold IPA egy nagyon könnyed,ivós sör, ami hiánypótoló csomag az IPA/NEIPA és a Lager sörök között. Klasszikus Cold IPA-khoz képest ebben a csomagban nincs rízs vagy kukorica pehely. Emiatt egy kicsit testesebb és malátásabb marad a sör. Az Ugar Fuck You Please Cold IPA-hoz hasonlóan. Kellemes malátás, gabonás jegyek, enyhe keserűség és IPA-kra jellemző intenzív komló aromák jellemzik a sört. Különösen ajánljuk, ha egy könnyed ivós sört szeretnénk készíteni, ami könnyen csúszik mint egy lager, de ízben és illatban inkább egy IPA/NEIPA-ra hasonlít. Erjesztés tekintetében az általunk lentebb leírt hőmérsékletek ajánljuk. De szerencsére a Lallemand Novalager élesztőnek köszönhetően 10-20 fok között bárhol erjeszthetünk. Eddigi próbálkozások során 23-24°C fokon erjesztve sem termelt mellékízeket ez az élesztő. De a legjobb eredmény elérése érdekében próbáljunk meg 16-22 fok között maradni!


Maláták 2,6kg: Pilseni

Komlók: 5g Magnum, 50g Citra, 50g Simcoe


A 10 literes csomagok az élesztőt is tartalmazzák!

ABV~ 5,7%

OG~ 1.055

FG: Lallemand NovaLager~ 1.010

IBU~40

EBC~7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

 

2025.12.01
7 490 Ft
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
17-20 fok 6-7 nap (ha picit magasabb vagy alacsonyabb nem akkora probléma. NovaLager 10-24 fok között tökéletesen erjeszt!)

Majd vigyük át egy melegebb helyiségbe, ahol 20-22 fok között van 1-2 napig.

Ha esetleg nem tudod megoldani a hűvösebb erjesztést az elején, akkor meg lehet próbálni simán szobahőmérsékleten 20-24 fokon végig. Ebben az esetben, élesztősebb-észteres ízek fognak megjelenni.

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
18°C 5 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... itt körülbelül 2-4 hétig lágerezzük!A NovaLager éelsztőnek köszönhetően a sörünk sokkal gyorsabban el fogja érni a tökéletes állapotát, mitha más láger élesztőt használnánk! Közben folyamatosan kóstolgassuk a sörünket, hogy láthassuk a folyamatos fejlődését.

ABV~ 5,7%

OG~ 1.055

FG: Lallemand NovaLager~ 1.010

IBU~40

EBC~7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
3 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib