Münich Helles receptcsomag

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Münich Helles receptcsomag
Münich Helles receptcsomag
Münich Helles receptcsomag
Münich Helles receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma 20Liter sör készítéséhez elegendő.
A Münich Helles egy nagyon könnyed,ivós bajor láger sör, amit az oktoberfesten literes korsókból szoktak inni. Kellemes malátás, gabonás jegyek és nagyon enyhe keserűség és komló aromák jellemzik a sört. Különösen ajánljuk, ha egy könnyed sört szeretnénk készíteni a meleg tavaszi/nyári napokra. Erjesztés tekintetében az általunk lentebb leírt hőmérsékletek ajánljuk. De szerencsére a Lallemand Novalager élesztőnek köszönhetően 10-20 fok között bárhol erjeszthetünk. Eddigi próbálkozások során 23-24°C fokon erjesztve sem termelt mellékízeket ez az élesztő. De a legjobb eredmény elérése érdekében próbáljunk meg 16-22 fok között maradni!


Maláták 4,4kg:  Pilseni maláta, Bécsi maláta, Carapils maláta

Komlók: 50g Tettnanger

Egyéb: 1g Ír moszat

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 5%

OG~ 1.047

FG: Lallemand NovaLager~ 1.008

IBU~16

EBC~7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

 

2024.09.03
5 490 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
17-20 fok 6-7 nap (ha picit magasabb vagy alacsonyabb nem akkora probléma. NovaLager 10-24 fok között tökéletesen erjeszt!)

Majd vigyük át egy melegebb helyiségbe, ahol 20-22 fok között van 1-2 napig.

Ha esetleg nem tudod megoldani a hűvösebb erjesztést az elején, akkor meg lehet próbálni simán szobahőmérsékleten 20-24 fokon végig. Ebben az esetben, élesztősebb-észteres ízek fognak megjelenni.

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
17°C 5 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... itt körülbelül 2-4 hétig lágerezzük!A NovaLager éelsztőnek köszönhetően a sörünk sokkal gyorsabban el fogja érni a tökéletes állapotát, mitha más láger élesztőt használnánk! Közben folyamatosan kóstolgassuk a sörünket, hogy láthassuk a folyamatos fejlődését.

ABV~ 5%

OG~ 1.047

FG: Lallemand NovaLager~ 1.008

IBU~16

EBC~7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
4,8 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib