Kölsch receptcsomag

Raktárkészlet: VAN
Kölsch receptcsomag
Kölsch receptcsomag
Kölsch receptcsomag
Kölsch receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma 20Liter sör készítéséhez elegendő.
A Kölsch egy nagyon könnyed,ivó sör, ami a lager és az ale sörök határán mozog. Kellemes gyümölcsös- élesztős észterek, malátás jegyek és kellemes komló aromák jellemzik a sört. Különösen ajánljuk, ha egy könnyed sört szeretnénk készíteni a meleg tavaszi/nyári napokra. Erjesztés tekintetében az álltalunk lentebb leírt hőmérsékletek ajálnjuk. Ez a stílus az elején megkivánja az alacsonyabb (16-17 fokos) erjeszést, ami után az erjesztés  vége felé célszerű egy 1-2 napos diacetil pihentetőt tartani 20-21 fokon!

Ha esetleg nem tudod megoldani a hűvösebb erjesztést az elején, akkor meg lehet próbálni simán szobahőmérsékleten 20-22 fokon végig. Ebben az esetben, élesztősebb-gyömölcsösebb-észteres ízek fognak megjelenni.

Maláták 4,2kg:  Pilseni maláta, Búza maláta, Carapils maláta

Komlók: 25g Hallertau Mittelfrüh, 50g Callista (jelenleg Callista komlóval!)

Egyéb: 1g Ír moszat + 2g Élesztő tápsó

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 4,8%

OG~ 1.046

FG: Safale K-97~ 1.009

IBU~26

EBC~6

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

 

2024.10.15
5 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
16-18 fok 8-12 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)

Majd vigyük át egy melegebb helyiségbe, ahol 20-22 fok között van 1-2 napig.

Ha esetleg nem tudod megoldani a hűvösebb erjesztést az elején, akkor meg lehet próbálni simán szobahőmérsékleten 20-22 fokon végig. Ebben az esetben, élesztősebb-gyömölcsösebb-észteres ízek fognak megjelenni.

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
17°C 6 nap
21°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... itt körülbelül 3-6 hétig lágerezzük! Közben folyamatosan kóstolgassuk a sörünket, hogy láthassuk a folyamatos fejlődését.

ABV~ 4,8%

OG~ 1.046

FG: Safale K-97~ 1.009

IBU~26

EBC~6

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
4,8 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib