Wit me baby one more time belga búzasör receptcsomag

Raktárkészlet: VAN
Wit me baby one more time belga búzasör receptcsomag
Wit me baby one more time belga búzasör receptcsomag
Wit me baby one more time belga búzasör receptcsomag
Wit me baby one more time belga búzasör receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma 20Liter sör készítéséhez elegendő.

Megújult recept mostantól keserű+édes narancshéjjal! A finomhangolásnak köszönhetően egy még finomabb búzasört készíthetünk, mint eddig! A Wit me baby one more time egy belga típusú búzasör. Britney kedvence. Az alapanyagok itt sincsenek túlbonyolítva, hisz egy búzasörnek nem is áll jól. Hőlépcsők tekintetőben viszont úgy gondoljuk, érdemes a 3 lépcsős eljárás! Őrölt korianderrel és curacaoval(keserű narancshéj) felturbózva, ahogy a Witbiert kell.Aki szereti a Hoegaarden típusú búzasöröket imádni fogják!

Maláta 4,8 kg: Pilseni, Búza maláta, Búzapehely,Zabpehely +rizshéj


Komlók: 25g Hallertau Blanc
Egyéb: 10g Őrölt koriander,20g keserű narancshéj(Curacao) + 20g édes narancshéj

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 4,9%

OG~ 1.049

FG:  T-58: ~1.013

IBU~12

EBC~ 7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

2024.06.18
6 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
18-26 fok 8-12 nap
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
Mi szeretjük melegebben erjeszteni a búzákat. (Egy jó terep lehet a kisérletezéshez, ha többször is lefőzöd a recepetet, különböző hőmérsékletvezetéssel és más élesztő mennyiséggel beoltva)
21°C - 1 nap
23-24°C 4-5 nap
(Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1 napig.)
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Opcionális Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 4,9%

OG~ 1.049

FG:  T-58: ~1.013

IBU~12

EBC~ 7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
5 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib