West Coast IPA receptcsomag

Raktárkészlet: VAN
West Coast IPA receptcsomag
West Coast IPA receptcsomag
West Coast IPA receptcsomag
West Coast IPA receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma 20Liter sör készítéséhez elegendő.


Szintén egy igazi ivó sör recept a komlósabb, de keserűbb ízvilágot kedvelőknek! Itt már a klasszikus West Coast ipák keserűsége is jelen van. Columbus, Centennial, Cascade komlók gondoskodnak az igazi ipás,gyülölcsös,füves jegyekről. A búzapehelynek, a karamel és kristály malátáknak köszönhetően egy kellemes kortyérzettel rendelkező, mégsem testes, enyhén vöröses/világos barnás (15EBC) sört kapunk. Mostantól több komlóval, több malátával és hopstand komlózással.

Maláták 5,5kg: Pale ale, Pilseni, Búzapehely, CaraRed, Kristály maláta

Komlók: 100g Columbus, 50g Centennial, 50g Cascade

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 5,9%

OG~ 1.057

FG: US05:~1.012 Verdant IPA: ~1.014 VOSS KVEIK: ~1.012

IBU~40

EBC~ 14

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

2025.01.03
10 490 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
18-22 fok 8-12 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
(US05,Verdant)
18°C 5-6 nap

21°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5,9%

OG~ 1.057

FG: US05:~1.012 Verdant IPA: ~1.014 VOSS KVEIK: ~1.012

IBU~40

EBC~ 14

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
5,8 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib