Vörös IPA 2.0 receptcsomag

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Vörös IPA 2.0 receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma 20Liter sör készítéséhez elegendő.
Egy igazi dögös vörös mostantól megújult recepttel, még több CaraRuby + Red-X! Egyik kedvenc receptcsomagotokat egy kicsit átalakítottuk és modernizáltuk. Még több komlóval pakoltuk meg a csomagot és a malátákon és modósítottunk egy kicsit. Ezentúl a Styrian Wolf + Huell Melon  komló páros fogja adni a támogatást az erősen malátás alapnak. A komplex malátás jegyeket szerettük volna kiemelni továbbra is, ezért mostantól kicsivel kevesebb bécsi maláta került bele de mostantól már Red-X maláta és 50g BlackSwaen Black Extra maláta is szerepel a csomagban.Ennek köszönhetően egy még komplexebb és még vöröses árnyalatúbb sört kapunk. Szintén egy igazi ivó sör, gyönyörű vöröses, borostyános színekkel.

Maláták 5,35kg: Pale ale, Pilseni, Bécsi, Red-X, Cara Ruby, BlackSwaen Black Extra

Komlók: 100g Styrian Wolf 50g Huell Melon

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 5,6%

OG~ 1.055

FG: US05:~1.012 Verdant IPA: ~1.014 VOSS KVEIK: ~1.012

IBU~45

EBC~28

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

 

2024.04.30
7 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
18-22 fok 8-12 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
19°C 5-6 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5,6%

OG~ 1.055

FG: US05:~1.012 Verdant IPA: ~1.014 VOSS KVEIK: ~1.012

IBU~45

EBC~28

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
5,4 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib