Viking Oat Malt/Zab maláta.
Kiváló minőségű tradicionális zab maláta. A zab maláta tökéletes választás szinte bármilyen sörhöz, ahol krémességet, testességet, habtartósságot szeretnénk növelni. A zabszemek nagy méretének és erős héjának köszönhetően, nem rontja a cefre szűrési képességét, mint a pelyhek. Selymes textúrát és kortyérzetet kölcsönöz a sörünknek. Oatmeal Stoutok, NEIPA-k, Hazy sörök elengedhetetlen alapanyaga, de tökéletes választás bármilyen komlósabb sörhöz is. A zab malátának kicsivel alacsonyabb az extract tartalma, mint árpa malátáknak, ezt recept tervezéskor célszerű figyelembe venni. Pár % kihozatal csökkenésről beszélünk csak, viszont a hozzáadott értéke ennél jóval nagyobb lesz a kész sörünkön.
Javasolt felhasználás: 5-25%
EBC 3-6,5
Malt character
Viking Oat Malt is tradiƟonally malted oat. Oat Malt comes with natural large husk that improves lautering process. The taste of Viking Oat Malt is soŌ and the impact of it is more balancing being a great base for many hop and malt cocktails. Oat Malt is also expected to bring creamy and velvety mouthfeel into your beer.
Applications
For all kind of beers. Dosage rate up to 20% (30%).
Malt specification
Moisture % max. 7.0
Extract fine % dm min. 58.0
Color °EBC 3.0 – 6.5
Foreign kernels % max. 4