Viking Malt Pilseni maláta. Egy kétsoros tavaszi árpából készült alap maláta. A kiváló módosításnak és magas enzim tartalmának köszönhetően tökéletesen alkalmas egy lépcsős és dekokciós cefrézéshez is. Malátás, mogyorós, édeskés jegyekkel bír. Ideális választás szinte bármilyen sör alapjának. Halvány arany színt, és kellemes malátás aromát ad a sörnek.
EBC: 3-4
Lovibond: 1,7-2
Malt specification
Moisture % max. 5.0
Extract fine % dm min. 80.0
Color °EBC 3.0–4.2
Protein % dm max. 12.0
Sol. nitrogen mg/100g 600–750
Free amino nitrogen mg/l min.130
Beta-glucan mg/l max. 200
Friability % min. 80
Diastatic power WK dm min. 250
Pilsner Malt is made from 2-row spring barley. Steeping and germination conditions are chosen to promote even germination and homogenous modification. The final air-on temperature in kilning is typically 80–85 °C.
Pilsner malt flavor is usually described as malty, slightly nutty, and sweet. This is a great malt for all malt beers, but there is enough activity and character for base malt use in many brewing applications.
APPLICATIONS
For all kinds of beers or whiskies. The color of Viking Pilsner Malt is low.