Viking Malt Pale Ale maláta. Egy kétsoros tavaszi árpából készült, alapmaláta. A kiváló módosításnak és magas enzim tartalmának köszönhetően tökéletesen alkalmas egy lépcsős cefrézéshez. Ideális választás szinte bármilyen sör alapjának. Gyönyörű arany színt, testességet és kellemes malátás, édes, mogyorós aromát ad a sörnek. Nincs túl erős színe, ezért tökéletes választás lehet lagerek és egyéb világosabb sörökhöz is.
EBC: 4-7
Lovibond: 2-3,2
Malt specification
Moisture % max. 5.0
Extract fine % dm min. 80.0
Color °EBC 4–7
Protein % dm max. 12.0
Kolbach index % min. 42
Free amino nitrogen mg/l min. 130
Beta-glucan mg/l max. 200
Pale Ale Malt is made from 2-row spring barley. High degree of modification promotes easy processability. The flavor contributes especially malty, sweet and nutty notes. The colouring power of Viking Pale Ale Malt is not too strong, which makes it also suitable for subtle colour correction in regular lagers.The ideal malt for ales and special lagers. Works for all kind of beers or whiskies. The colour of the pale ale malt is rather low. Usage rate up to 100%.