Viking Búza maláta 3-5,5 EBC

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Viking Búza maláta 3-5,5 EBC
Viking Búza maláta 3-5,5 EBC
Viking Búza maláta 3-5,5 EBC
Viking Búza maláta 3-5,5 EBC

VÁLASSZON ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN!!!!!!!!!!
A feltüntetett ár bruttó ár és 1kg malátára értendő! Minimálisan rendelhető mennyiség 0,1kg! Ha pl. 50dkg szeretnél rendelni 0,5kg tegyél a kosárba!

2024.04.25
Viking Malt
3 – 5,5
630 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Viking Malt búza maláta. Egy kiváló minőségű búza maláta, aminek a malátázási folyamata nagyon hasonlít a Pilseni malátáéhoz.Búzasörök alapmalátájaként használható akár 80%-os mértékben is. Malátás,gabonás, jellegzetes fanyar ízt kölcsönöz a sörnek. A viking búza maláta magas enzim tartalommal rendelkezik, de  az alfa-amliáz aktivitása alacsony. A többi alap malátához  és más búza malátákhoz képest egy kicsivel rosszabb kihozatali tulajdonságokkal rendelkezik. A sörnek nagyon szép halvány/világos színt ad. Habtartás fokozása érdekében kisebb arányban, szinte bármelyik sörhöz használható. A búza malátának nincs külső héj rétege ezért kevesebb tannint,csersavat tartalmaz mint az árpa.A héj réteg hiánya miatt célszerű rizshéjat is használnunk, ha nagyobb mennyiségben van jelen a receptünkben, hogy a szűrés megfelően működjön.
EBC 3-5,5
Lovibond 1,7-2,5


Malt specification
Moisture % max. 6.0
Extract fine % dm min. 82.0
Color °EBC 3.0–5.5
pH 5.7–6.3
Protein % dm max. 13.0
Sol. nitrogen mg/100 g max. 900
Free amino nitrogen mg/l min. 90
Diastaric power WK dm min. 250
Foreign kernels % max. 4

 

MALT CHARACTER

Wheat malt is made from high-quality wheat varieties suitable for brewing purposes. The malting process does not differ much from pilsner malt production.

The final air-on temperature is normally between 72–80°C. Wheat Malt comes naturally without a husk. The diastatic power of the malt is good, while the alpha-amylase activity level is only modest.

APPLICATIONS

Viking Wheat Malt is used mainly for wheat beers and some other top-fermented beers. Wheat malt is also used for lager beers for flavor enrichment and to improve foam stability.

A typical rate of usage is around 50% of the grist for wheat beers and approximately 20% for premium lagers.

 

Did you know?
Wheat malt, as opposed to barley malts, has no husk, which usually makes the filtration of wheat beers more difficult. Wheat also has a higher protein content than barley, which actually positively impacts the beer’s head retention.

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
1 kg
Vélemények
Webáruház készítés
cib