Viking Malt Vienna/Bécsi maláta. Egy kétsoros tavaszi árpából készült, alapmaláta. Minőségi, kétsoros tavaszi árpából készült alapmaláta. Kicsit sötétebb és egy kicsit rosszabb kihozatali tulajdonságokkal rendelkezik, mint a pilseni/pale ale maláta. Gyönyörű aranybarna szint, gazdag malátás/kenyeres aromát ad a sörnek, növeli a testességet és a habtartósságot. Szinte minden sörhöz használható, Lagerekhez, Ale-khez egyaránt kiváló.
EBC: 7-10
Lovibond: 3,2-4,3
Malt specification
Moisture % max. 5.0
Extract fine % dm min. 79.0
Color EBC 7–10
Protein % dm max. 12.5
Friability % min 80
MALT CHARACTER
Viking Vienna Malt is cured at slightly higher temperatures than pilsner malt. Consequently, Vienna Malt gives a golden colored-beer and increases body and fullness. Due to the higher curing temperature, the enzyme activity of Vienna Malt is slightly lower than that of Pilsner Malt.
The flavor of Vienna Malt is subtle, including maltiness, some sweetness, notes of baked bread, and hints of caramel aromas. Slightly nutty sensations can also be found.
APPLICATIONS
Vienna Malt is well suited for relatively pale-colored beers. A typical application is to enhance the color and aroma of light beers. Vienna also has its own beer type, the Vienna lager, which is famous for its deep golden color and malty taste.