A Uvazym extra pektinbontó enzim a bor és gyümölcs feldolgozásban használható speciális enzimkészítmény.
A pektináz magas cellulózbontó oldalaktivitást tartalmaz.
Az enzim fokozza a gyümölcs sejtfalának macerációját.
A készítmény nem tartalmaz tartósítószert és olyan nemkívánatos oldalaktivitásokat, mint pl. a cinnamil-észteráz.
Az enzimet az Aspergillus niger egyik specifikus kultúrájától nyerik.
Adagolás:
3ml /100kg
Az összezúzott gyümölcs pektinbontásához, elfolyósításához, lényeréshez használható.
Segítségével az élesztők számára elérhető lesz a cefre teljes gyümölcscukor és az aromaanyag tartalma. Kiküszöbölhető az oxidáció káros hatása, csökkenthető a mikrobiológiai fertőződés veszélye,az oxidáció gyorsabban, egyenletesebben zajlik.
Alkalmazás: a szükséges mennyiséget 10-20-szoros vízmennyiségbe oldjuk és egyenletesen szétoszlatva a kezelendő összezúzott gyümölcshöz keverjük. Kezelés időtartama hőmérséklettől függően, 10-72 óra