Small Batch Chocolate Stout receptcsomag 10 Liter

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Small Batch Chocolate Stout receptcsomag 10 Liter

VÁLASSZON, HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A SMALL BATCH 10 LITERES RECEPTCSOMAGOKBAN AZ ÉLESZTŐ IS BENNE VAN!

A kedvenc receptcsomagjaitok már kisebb, 10 literes adagokban is elérhetőek!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató és alapértelmezetten az élesztőt is!

Csomag tartalma 10Liter sör készítéséhez elegendő.
Megújult recept, mostantól az új kedvenc angol komlónkkal, az Ernesttel.
Az uruk hai stoutunk kistestvére laktóz nélkül! Ez a recept a különleges stoutok kedvelőinek szól. Egy igazi fekete csokis, kávés maláta bomba! A maláták tökéletes arányainak köszönhetően egy igazán komplex, testes sör kapunk. Porter és Stout csomagjaink tökéletes választás a karácsonyi/téli szezonra, de mi imádjunk nyári grillezéseken is.


Maláták 2,8kg: Pale ale maláta,Müncheni búzapehely, cara gold, Simpsons csoki maláta, pörkölt árpa
Komlók: 5g Magnum,12,5g Ernest

Élesztő: 5,5g Fermentis SafAle S-04

A 10 literes csomagok az élesztőt is tartalmazzák!

ABV~ 5,2%

OG~ 1.054

FG: SafAle S-04: ~1.016

IBU~29

EBC~ 95

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

 

2024.05.07
4 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
18-23 fok 8-12 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
20°C 5-6 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5,2%

OG~ 1.054

FG: SafAle S-04: ~1.016

IBU~29

EBC~ 95

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
3 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib