Sajtkultúra Brie sajt 10L tejhez

Raktárkészlet: NINCS
Sajtkultúra Brie sajt 10L tejhez

Brie szárított sajtkultúra 10 l tejhez.

 

A csomag tartalma 10 Liter tejhez elegendő. hűtőgépben tárolva kb. egy évig eltartható fagyasztóban akár 2 évig is.

790 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Brie sajtkultúra 10 l tejhez

 

 

A csomag tartalma 10 Liter tejhez elegendő. hűtőgépben tárolva kb. egy évig eltartható.

Felhasználás előtt vegyük ki a hűtőgépből, majd legalább 5 perc melegedés után keverjük össze egy kevés langyos vizzel,

majd beleöntjük, és jól elkeverjük, 10 liter jó minőségű, 32°C-os, hőkezelt kecske, juh vagy tehéntejhez.

Adjunk hozzá kb 1 g vízben felodott kálcium kloridot is.

A tejet jól elkeverjük, majd 30-40 perc pihentetés után keverjünk hozzá, tejoltót is

Kb 45 perc múlva , az alvadékunk, megkeményedik, megszilárdul.

Az alvadékot vágjuk, apró 2, 3 cm-es kockákra, majd 40 perc elteltével szedjük át sajtformákba.

A sajtformákat jól töltsük tele, mert az alvadék, az ülepedés végére, közel harmadára össze esik.

1 óra elteltével, fordítsuk meg először, majd félóránk ismet át kell forgatnunk kb. még hatszor.

24 óra múlva a sajtokat 12-15%- os sófürdőbe tesszük kb. 2 órára, vagy finoman besózzuk. ( ne használjunk jódozott sót.)

 

Az érlelést 15°C-on legalább, 95 % páratartalom mellett kb. 3 hétig RÁCSON végezzük. NE ÁLLJON NEDVES FELÜLETEN, KÜLÖNBEN NEM TUD A PENÉSZ SZAPORODNI. Naponta 2x kell szellőztetni és egyszer fordítani, a tároló dobozban.

Kb. a hetedik nap jelennek meg a fehér gomba pelyhek a sajtunkon.

 

Az érlelés alatt , naponta forgassuk meg a sajtokat

Figyeljünk nagyon, a páratartalomra, és a hőfok pontos betartására.

Figyelem!

A camambert külön hűtőszekrényben kell érlelni, vagy tároló dobozban érlelni + fedő + rács, ami alá pici vizet öntünk, a megfelelő páratartalom miatt, különben a penész rátelepszik a többi sajtra is!

 

 

Adatok
Raktárkészlet
NINCS
Tömeg
30 g/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib