Small Batch Russian Imperial Stout receptcsomag 10 Liter

Raktárkészlet: VAN
Small Batch Russian Imperial Stout receptcsomag 10 Liter

VÁLASSZON, HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A SMALL BATCH 10 LITERES RECEPTCSOMAGOKBAN AZ ÉLESZTŐ IS BENNE VAN!

A kedvenc receptcsomagjaitok már kisebb, 10 literes adagokban is elérhetőek!

Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató és alapértelmezetten az élesztőt is!

Megújult recept, mostantól az új kedvenc angol komlónkkal, az Ernesttel és Caramel Amber malátával.

Ehhez a csomaghoz szükség lesz egy legalább 20 literes fazékra a sok maláta miatt. Ha esetleg kisebb a fazekad és nem tudsz a megfelelő vízmennyiséggel cefrézni, akkor cefrézés legyen 15-20 percel hosszabb és mozgass át pár litert a cefréző víz mennyiségéből a másló víz mennyiségéhez!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!
Az a recept a különleges stoutok kedvelőinek és a tapasztaltabb sörfőzőknek szól. Egy igazi fekete csokis, kávés maláta bomba nagyon magas alkohol tartalommal! A maláták tökéletes arányainak köszönhetően egy igazán komplex, testes sör kapunk.


Maláta:4,6kg malátakeverék: Pale ale, Müncheni, Chateau Kristály, Caramel Amber, belga csoki maláta, pörkölt árpa, Black Extra maláta
Komlók: 25g Columbus, 12,5g Ernest
Élesztő: a csomag tartalmaz 1db Safeale S-04 sörélesztőt

ABV~ 8.9%
OG~ 1.092
FG~1.025
IBU~69

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

2025.01.03
7 490 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Imperial Stoutoknál mindenképp fokolj többször és kövessd az erjedést. Mivel ennek a sörtípusnak hosszú érlelési idő szükséges, mindenképpen már teljesen leerjedt sört rakjunk a palackokba!

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:

18-22 fok 12-14 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
19°C 7-8 nap
22°C 3-4 nap

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
2-4 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) ) Imperial Stoutoknak nagyon jól áll az érlelés! szénsavképződés után tároljuk őket hűvösen és érleljük 3-12 hónap között! Nyilván időközben kóstolni ér sőtt! célszerű is, hogy nyomon tudjuk követni a sörünk fejlődését.

ABV~ 8.9%
OG~ 1.092
FG~1.025
IBU~69

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
5 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib