MrBrown English Porter receptcsomag

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
MrBrown English Porter receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma 20 Liter sör készítéséhez elegendő.
A Mr Brown Porter a tradicionális fekete sörök kedvelőinek szól. A legkülönlegesebb angol malátákból áll ez a csomagunk, aminek köszönhetően egy igazi angol kocsmai sört kapunk. A sör alapja Maris Otter maláta, amit a Simpsons gyártó speciális malátával egészítettünk ki, többek között Brown malátával, ami az igazi London Porterek titka! A BlackBird Porter receptcsomagunkhoz képest egy kicsit másabb jegyekkel rendelezik. Itt a a Brown+Caramaltnak malátának köszönhetően inkább a kávés, mogyorós jegyek jelennek meg enyhe csokis lecsengéssel. a  A maláták tökéletes arányainak köszönhetően egy igazán komplex sör kapunk, mégis kicsit könyedebb és ivósabb, mint a Stout csomagunk. Porter és Stout csomagjaink tökéletes választás a karácsonyi/téli szezonra, de mi imádjunk nyári grillezéseken is.


Maláták 5kg: JELENLEG PALE ALE MALÁTÁVAL(maris otter helyett), Simpsons Brown maláta, Simpsons Prémium English Caramalt, Simpsons Csoki maláta
Komlók:50g East Kent Goldings


A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 5,1%

OG~ 1.052

FG:  US05: ~1.011    S04: ~1.013

IBU~28

EBC~ 69

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

2024.04.26
6 890 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
18-22 fok 8-12 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
19°C 5-6 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5,1%

OG~ 1.052

FG:  US05: ~1.011    S04: ~1.013

IBU~28

EBC~ 69

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
5,2 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib