Receptcsomag Mosaic Madness Single HOP IPA

Raktárkészlet: VAN
Receptcsomag Mosaic Madness Single HOP IPA

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma kb 20Liter sör készítéséhez elegendő.

Egy egyszerű mégis nagyszerű világos, Mosaic Single HOP IPA recept, egylépcsős cefrézési eljárással, hopstand komlózással és hidegkomlóval. Kellemes trópusi gyümölcsös, fenyős, mangós, áfonyás, citrusos, gyümölcsös aromákkal. Kezdőknek kifejezetten ajánljuk. Egyszerűen elkészíthető, kellemes ivó sör, ami gyorsan el fog fogyni! Tökéletes választás a Mosaic komló kipróbálásához.

Maláták 5,3kg: Pale ale, Búzapehely, Carapils

Komlók: 150g Mosaic

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 5,5%

OG~ 1.053

FG: US05:~1.012 Verdant IPA: ~1.014 VOSS KVEIK: ~1.012

IBU~38

EBC~10

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

2024.05.13
9 790 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Mi is az a hopstand?

Forralás után a sörlevet lehűtjük 75-76 fokra, majd hozzáadjuk a meghatározott komló mennyiséget. Ezután csináljunk egy örvényt és fedjük le a fazekunkat és várjunk 20 percet. Ezután folytathatjuk a sörlevünk hűtését az élesztőnek megfelelő beoltási hőmérsékletre. Ha a hopstand ideje alatt csökken a hőmérséklet nem gond! Nem kell folyamatosan tartani a hőmérsékletet! Tipp: ha használsz komlószűrő zsákot, a zsákot benne hagyhatod nyugodtan a hűtés végéig, de ha 20 perc után kiveszed az se probléma.



Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:

18-22 fok 8-12 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
19°C 5-6 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5,5%

OG~ 1.053

FG: US05:~1.012 Verdant IPA: ~1.014 VOSS KVEIK: ~1.012

IBU~38

EBC~10

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
5,6 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib