Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
Lallemand Philly Sour
22-27 fok 12-14 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)
Ehhez a csomaghoz mi mindeképp a Lallemand Philly Sour élesztőt ajánljuk! A Philly Sour élesztő néha egy kicsivel lassabb, mint a hagyományos élesztők! Ha az erjedés később indul be egy kicsivel vagy tovább tart ne aggódjunk! Elképzelhető, hogy palackozás után a szénsavképződés is hosszabb lehet!
Philly Sour használata esetén az eszközeinket nyugodtan használhatjuk tovább nem savanyú sörök készítéséhez is takarítás/fertőtlenítés után!
Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
26°C 3 nap (ha nagyon savanyúra szeretnénk csinálni a sört akkor az első 3 napban 28 fokon is mehet utána 24 fok)
24°C 8nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.
Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!
Palackozás után:
Philly Sour gyorsan ülepedő törzs, a szénsavképződés hosszabb is lehet!
2-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )
ABV~ 5 %
OG~ 1.050
FG: Lallemand Philly Sour 1.014
IBU~ 5
EBC~ 8
EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!