Mixed Berry Sour savanyú sör receptcsomag

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Mixed Berry Sour savanyú sör receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató! A CSOMAG NEM TARTALMAZZA A GYÜMÖLCSÖKET!

Csomag tartalma 20Liter sör készítéséhez elegendő.

A Mixed Berry Sour egy laza, könnyed, savanyú sör. A malátákat igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy a Philly Sour és a hozzáadott gyümölcsök savanyúságát szépen kiegyensúlyozza. Ennek köszönhetően egy komplex savanyú sört fogunk kapni, ha sikerül megfelelően elkészíteni. Forralás elején és a legvégén, ami csak 30percig tart, kerül bele egy kis Styrian Kolibri komló, hogy megadjon egy minimális alapkeserűséget és egy szép harmóniát teremtsen a sörünkben, de az IBU-t alacsonyan tartottuk és más komló nem is kerül bele, hiszen a keserű + savanyú ízvilág erősen üti egymást.

Próbáld ki Te is!

A fagyaszott gyümölcsöket a csomag nem tartalmazza! Ezt nektek kell beszerezni valamelyik szupermarketben. Kb 2kg gyümölcsre lesz szükségetek, ami mindenképpen fagyasztott legyen! A gyümölcsöt illetően, mi Mixed Berries vagy Black Forest Fruits néven futó fagyaszott gyümölcsöt és fagyaszott Málnát használtunk fele-fele arányban! De ez egyéni ízlés alapján gyakorlatilag bármilyen gyümölcs lehet! (málna, mixed berries, ribizli, áfonya, szeder, meggy stb...) Ennek függvényében a sör színe és íze természetesen változhat.  (mi a málnát vagy a mixed berry-t ajánljuk a legjobban)

  • Gyümölcs előkészítése: vásároljunk az általunk kiválaszott fagyasztott gyümölcsből kb 2kg-t! Olvasszuk ki a gyümölcsöt, turmixoljuk le, majd fagyasszuk vissza! A felhasználás előtti napon vegyük ki a fagyóból a leturmixolt gyümölcsöt és a hűtőben olvasszuk ki, majd adjuk a sörünkhöz az erjedés 8. napján! Ezután várjunk 4-5 napot, fokoljunk és palackozzunk!
  • FONTOS! A turmixot és a tároló edény/zacskót is fertőtlenítsük el mielőtt beleraknánk a gyümölcsünket!
  • Ha nagyon félünk a fertőzéstől akkor plusz 1 opcionális lépést beiktathatunk: a gyümölcsöt ugyan úgy előkészítjük, mint a fent leírtakban, viszont mielőtt hozzáadnánk a gyümölcsöt a sörhöz pasztőrizáljuk egy kicsit. Rakjunk fel egy nagyobb fazekat a tűzhelyre, amibe engedjünk vizet. Helyezzünk a nagyobb fazékba egy kisebb fazekat, amibe a gyümölcsöt fogjuk rakni. (közvetlenül is mehet egy fazékba a gyümölcs és úgy is melegíthetjük, ebben az esetbén figyeljünk rá, hogy ne szaladjon túl a hőmérséklet és ne égjen oda a gyümölcs!) A gyümölcsöt 75-80 fokosra melegítjük,kevergetjük és kb 10 percig ezen a hőmérsékleten tartjuk. Ezután lehűtjük a gyümölcsöt 30 fok alá és hozzáadjuk a sörhöz.



Maláták 4,9kg : Pilseni maláta, Búza maláta, Zabpehely, Carapils, Golden Naked Oats, + rizshéj


Komlók: 25g Styrian Kolibri

Egyéb: 2g Élesztő tápsó

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

 

ABV~ 5 %

OG~ 1.050

FG: Lallemand Philly Sour 1.014

IBU~ 5

EBC~ 8

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

2024.11.25
5 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
Lallemand Philly Sour

22-27 fok 12-14 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)

Ehhez a csomaghoz mi mindeképp a Lallemand Philly Sour élesztőt ajánljuk! A Philly Sour élesztő néha egy kicsivel lassabb, mint a hagyományos élesztők! Ha az erjedés később indul be egy kicsivel vagy tovább tart ne aggódjunk! Elképzelhető, hogy palackozás után a szénsavképződés is hosszabb lehet!

Philly Sour használata esetén az eszközeinket nyugodtan használhatjuk tovább nem savanyú sörök készítéséhez is takarítás/fertőtlenítés után!


Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
26°C 3 nap (ha nagyon savanyúra szeretnénk csinálni a sört akkor az első 3 napban 28 fokon is mehet utána 24 fok)

24°C 8nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.


Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:

Philly Sour gyorsan ülepedő törzs, a szénsavképződés hosszabb is lehet!
2-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5 %

OG~ 1.050

FG: Lallemand Philly Sour 1.014

IBU~ 5

EBC~ 8

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
5 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib