A Weyermann Melanoidin egy speciális maláta, mely gazdag malátás aromával rendelkezik. Aromái között megtalálható a gyümölcsös jegyek, a méz,a keksz és kenyeres íz. . Az alacsony Béta glükén mellett magas módosított fehérje, keményítő és savtartalom bír. Ennek köszönhetően kiemeli a sör malátás jegyeit és javítja a kortyérzetet. Vöröses, vöröses-barnás megjelenést kölcsönöz a sörnek, ezért vörös és barna sörök készítéséhez ideális. Nagyon hasonlít a keksz malátához. Dekokciós hatása eléréséhez is gyakran használják infúziós cefrézés során.
EBC 60-80
Lovibond 23 - 31
Használat: akár 30%-ban is.
WEYERMANN® MELANOIDIN MALT
Made from the finest German quality brewing barley. Due to our special manufacturing process, melanoidin malt can be used to intensify and stabilize the tasting profile and flavor in beer. The beer color is intensified and receives a dark red shine.
Sensory: pronounced honey and biscuit notes
Special malt for reddish and dark beer styles, typically for
- Light Lager; for flavour and color enhancement for adjunct beers
- Amber Lager; International Amber Lager, Maerzen, Bamberger Rauchbier, Vienna Lager, Kellerbier, Franconian Rotbier, Scandinavian Red Lager
- Dark Lager; International Dark Lager, Munich Dunkel
- Bock; Dark Bock, Double Bock
- Pale Ale; Session Pale Ale
- IPA; Red IPA, Session IPA
- Amber Ale; Scottish Light, Irish Red Ale, Belgian Dubbel, Altbier
- Porter; English Porter
- Strong Ale; English Barley Wine, American Strong Ale, American Barley Wine, Wheat Wine, Imperial Red Ale
- Sour Ale; Flanders Red Ale
Enzyme activity: low