Lycos Malt Pilseni maláta. Egy kiváló minőségű, kétsoros tavaszi árpából készült alap maláta. A kiváló módosításnak és magas enzim tartalmának köszönhetően tökéletesen alkalmas egy lépcsős és dekokciós cefrézéshez is. Malátás, mogyorós, édeskés jegyekkel bír. Ideális választás szinte bármilyen sör alapjának. Halvány arany színt, és kellemes malátás aromát ad a sörnek. Az egykori Csehszlovák Trnava Malt House utódja a Lycos malt. Prémium minőségű malátákat gyárt kisüzemeknek és világhírű sörmárkáknak egyaránt.
EBC: 3-4
Lovibond: 1,7-2
Malt specification
- Moisture: Less than 5.0%
- Extract (fine, dry matter): Greater than 80.0%
- Color: 3.0-4.0 EBC
- Protein: Maximum 11.5% (dry matter)
- Soluble Nitrogen: 620-750 mg/100g
- Free Amino Nitrogen: 130-170 mg/l
- Beta-Glucans: Less than 200 mg/l
- Friability: Greater than 80%
- Diastatic Power: Greater than 260 WK (dry matter)
Pilsner Malt is made from 2-row spring barley. Steeping and germination conditions are chosen to promote even germination and homogenous modification. The final air-on temperature in kilning is typically 80–85 °C.
Pilsner malt flavor is usually described as malty, slightly nutty, and sweet. This is a great malt for all malt beers, but there is enough activity and character for base malt use in many brewing applications.
APPLICATIONS
For all kinds of beers or whiskies. The color of Lycos Pilsner Malt is low.