Lycos Malt Müncheni maláta. Egy kiváló minőségű, kétsoros tavaszi árpából készült, alapmaláta.
Kiváló erjesztési tulajdonságokkal és magas enzimaktivitással rendelkezik. Kicsit sötétebb és egy kicsit rosszabb kihozatali tulajdonságokkal rendelkezik, mint a pilseni/pale ale/bécsi maláta. A sörnek nagyon szép borostyán színt, testet és komplex gabonás, malátás,kenyeres aromákat kölcsönöz. Növeli a habtartósságot. Használható Lagerekhez és Ale-khez is egyaránt.
A következő sörtípusokhoz kifejezetten ajánlott: sötét lager, Oktoberfest, sötét ale, Bock, Stout, Porter, Märzenbier, Festbier, Amber, Barna Ale
Az egykori Csehszlovák Trnava Malt House utódja a Lycos malt. Prémium minőségű malátákat gyárt kisüzemeknek és világhírű sörmárkáknak egyaránt.
EBC: 12-15
Lovibond: 5-6
Malt specification
- Moisture: Less than 5.0%
- Extract (fine, dry matter): Greater than 81,5%
- Color: 12 - 15 EBC
- Protein: Maximum 10,8% (dry matter)
- Soluble Nitrogen: 693 mg/100g
Rich, golden malt. Provides a modest colour increase toward a nice, golden-orange, brownish colour. Adds a pronounced grainy malty flavour to many beer styles without affecting the foam stability and body. Is also used in small quantities in combination with Pilsener malt to produce light colour beers, improving the malty flavour and giving the beer a richer colour. Enhances the taste of character beers.
Munich Malt is made from 2-row spring barley. Curing temperatures in the range of 110–120°C give the malt an aromatic, nutty character. The high curing temperature results in clearly reduced enzyme activities compared to Pilsner Malt.
APPLICATIONS
Munich Malt is the ideal malt for dark lagers, festival beers and bocks for underlining malty flavors and full-bodied taste. The decreased enzyme activities have to be taken into consideration when designing the brewing recipe.