Lactoferm joghurt kultúra.
Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.
1-5 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez.
Melegítsük fel a házitejet 90 °C-ra, majd hűtsük vissza 47°C-ra ( ez a hőkezelés)
A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után,keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverük hozzáa a többi tejünkhöz. 4-6 órán keresztűl tartsuk a tejet kb. 47°C-on.
( Joghurt készítő gépet, esetleg egy kicsit átalakított aszalót is használhatunk a melegen tartáshoz., de jobb híján a dunsztolás is megteszi)
4-6 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe, és néhány órát hidegen pihentessük még.
A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.
A kész joghurból , ha elteszünk két három evőkanállal, akkor a következő joghort készítésénél ,elég azt belekeverni a tejbe, nem kell új kultúrát használnunk. Ezt maximum 6-7 szer használhatjuk újra.