Lactoferm joghurt kultúra 1-5L tejhez

Raktárkészlet: NINCS
Lactoferm joghurt kultúra 1-5L tejhez

Lactoferm joghurt kultúra.


Fagyasztva szárított tenyészet, kiváló minőségű.

1-5 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez.

690 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Lactoferm joghurt kultúra.


Fagyasztva szárított tenyészet kiváló minőségű.

1-5 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez.

Melegítsük fel a házitejet 90 °C-ra, majd hűtsük vissza 47°C-ra ( ez a hőkezelés)

A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után,keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverük hozzáa a többi tejünkhöz. 4-6 órán keresztűl tartsuk a tejet kb. 47°C-on. 

( Joghurt készítő gépet, esetleg egy kicsit átalakított aszalót is használhatunk a melegen tartáshoz., de jobb híján a dunsztolás is megteszi)

4-6 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe, és néhány órát hidegen pihentessük még.

A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.

A kész joghurból , ha elteszünk két három evőkanállal, akkor a következő joghort készítésénél ,elég azt belekeverni a tejbe, nem kell új kultúrát használnunk. Ezt maximum 6-7 szer használhatjuk újra.

Adatok
Raktárkészlet
NINCS
Tömeg
30 g/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib