Kohatu IPA receptcsomag

ÚJ
Raktárkészlet: NINCS
Kohatu IPA receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma kb 20Liter sör készítéséhez elegendő.

Egy egyszerű mégis nagyszerű világos IPA recept egy igazi újhullámos új-zélandi komlóval! A receptben a szokásos módon az alap keserűséget 10g Magnum komlóval adjuk meg a forralás elején. Ezután a forralás végén + hop standben + hidegkomlóban hagyjuk érvényesülni a Kohatu komló aromáit. Egylépcsős cefrézési eljárással, hidegkomlóval, kellemes trópusi gyümölcsös, fás, fenyős aromákkal. Kezdőknek kifejezetten ajánljuk. Egyszerűen elkészíthető, kellemes ivó sör, ami gyorsan el fog fogyni!

Maláták 5kg: Pale ale, Pilseni, Bécsi, Búzapehely

Komlók: 10g Magnum, 150g Kohatu

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 5,5%

OG~ 1.052

FG: US05:~1.011 Verdant IPA: ~1.013 VOSS KVEIK: ~1.012

IBU~35

EBC~9

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

2025.01.03
9 690 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Mi is az a hopstand?

Forralás után a sörlevet lehűtjük 75-76 fokra, majd hozzáadjuk a meghatározott komló mennyiséget. Ezután csináljunk egy örvényt és fedjük le a fazekunkat és várjunk 20 percet. Ezután folytathatjuk a sörlevünk hűtését az élesztőnek megfelelő beoltási hőmérsékletre. Ha a hopstand ideje alatt csökken a hőmérséklet nem gond! Nem kell folyamatosan tartani a hőmérsékletet! Tipp: ha használsz komlószűrő zsákot, a zsákot benne hagyhatod nyugodtan a hűtés végéig, de ha 20 perc után kiveszed az se probléma.


Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:

18-22 fok 8-12 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
19°C 5-6 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5,5%

OG~ 1.052

FG: US05:~1.011 Verdant IPA: ~1.013 VOSS KVEIK: ~1.012

IBU~35

EBC~9

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
NINCS
Termék státusza
ÚJ    
Tömeg
5,4 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib