Herr Weizen Bajor Búzasör receptcsomag

Raktárkészlet: VAN
Herr Weizen Bajor Búzasör receptcsomag
Herr Weizen Bajor Búzasör receptcsomag
Herr Weizen Bajor Búzasör receptcsomag
Herr Weizen Bajor Búzasör receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma 20 Liter sör készítéséhez elegendő.

Megújult recept! A finomhangolásnak köszönhetően egy még finomabb búzasört készíthetünk, mint eddig! A Herr Weizen egy klasszikus bajor búzasör aka Hefeweizen. Az alapanyagok nincsenek túlbonyolítva, hisz egy búzasörnek nem is áll jól. Hőlépcsők tekintetőben viszont úgy gondoljuk, érdemes a 3 lépcsős eljárás! Aki szereti a Paulener típusú búzasöröket imádni fogják!

Maláta 4,6 kg: Pilseni, Búza maláta, Bécsi maláta, Búzapehely, + rizshéj



Komlók: 25g Hallertau Mittelfrüh

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!


ABV~ 5%

OG~ 1.046

FG:  WB-06: ~1.009

IBU~13

EBC~ 7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!




2024.04.29
6 490 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
Alap esetben: 18-25 fok 8-12 nap
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
Mi szeretjük melegebben erjeszteni a búzákat. (Egy jó terep lehet a kisérletezéshez, ha többször is lefőzöd a recepetet, különböző hőmérsékletvezetéssel és más élesztő mennyiséggel beoltva)
22-23°C fok 4-5 nap
24°C 2 nap
(Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1 napig.)
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Opcionális Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5%

OG~ 1.046

FG:  WB-06: ~1.009

IBU~13

EBC~ 7

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Tömeg
5 kg/db
Vélemények
Webáruház készítés
cib