Crazy Hazy New England IPA receptcsomag

Raktárkészlet: VAN
Crazy Hazy New England IPA receptcsomag

VÁLASSZON ÉLESZTŐT A RECEPTCSOMAGOKHOZ ÉS HOGY ROPPANTVA VAGY EGÉSZBEN KÉRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Receptcsomag tartalmazza az elkészítéshez szükséges, lépésről-lépésre útmutató!

Csomag tartalma 20Liter sör készítéséhez elegendő.
A Crazy Hazy egy igazi "juicy"NEIPA! Ezt a csomagot is rendesen megpakoltuk komlókkal! Ennél a receptnél 3 különlegesebb komlót használunk, amelnyek eredményeképpen egy igazi dinnyés, epres, mandarinos, citrusos gyümölcsbombát kapunk! Forralás közben egyáltalán nem kerül bele komló, de hopstandkor + hideg komlózáskor annál inkább! Ezt a tételt kétszer is kell hidegkomlózni, melynek köszönhetően egy igazi aromabombát kapunk, nagyon enyhe keserűséggel. A biotranszformációnak és a nagy mennyiségű zabmaláta+búzapehelynek köszönhetően egy igazi "Hazy" sört kapunk. Igen tudjuk, karamel maláta nem feltétlen illik a NEIPA kategóriába, viszont szerintünk 0,2kg RED-X maláta egy kellemes csavart visz a történetbe és gyönyörű színt ad a Haze-nek. Sörfőzőmesterünk egyik kedvence! Próbáld ki Te is!

Maláták 5,8kg : Pale ale, Pilseni, Zabmaláta,Zabpehely, Búzapehely, Búza maláta Red-x, Rizshéj

Komlók: 100g Huell Melon, 100g Mandarina Bavaria, 100g Cascade

A csomag élesztőt nem tartalmaz! Kérjünk válasszon a csomaghoz az általunk ajánlott élesztőkből!

ABV~ 5,4%

OG~ 1.056

FG: Verdant IPA: ~1.018 VOSS KVEIK: ~1.017 S04: ~1.020  S33: ~1.022 

IBU~29

EBC~ 9,5

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Várható kiszállítás, ha most rendel:
2022.05.27
10 490 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Erjesztés, ha nincs hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
18-22 fok 8-12 nap (ha picit magasabb nem akkora probléma)
Kveik esetén:
Próbáld meg 30-40 fok között tartani. Hűtsd le a sörlevedet 40 fokig, add hozzá a kveik élesztőt, 1-2 vastagabb takaróba tekerd be az erjesztődet, majd a lakás egy melegebb részére rakd.
A kveik élesztők rendkívül jól bírják a meleget és nagyon gyorsan erjesztenek.
Erjesztési sebesség különböző hőfokon
40°C fokon tartva 2-3 nap
30°C fokon tartva 3-5 nap
25°C fokon tartva 5-7 nap

Erjesztés, ha van hőmérséklet szabályzód és hűtőd:
19°C 5-6 nap
22°C 2 nap
Ezután opcionális Cold Crash 1-5 °C, amit bír a hűtő 1-2 napig.
Kveik esetén:
37°C 3-4 nap
Ezután lehűtjük a sört. Cold Crash 1-5 °C 1-2nap . Amikor elkezdjük a hűtést mehet bele a hidegkomló ha van a receptben.

Minden esetben célszerű fokolni, cold crasht+palackozást csak leerjedt sör esetén csináljuk!

Palackozás után:
1-3 hét szobahőmérsékleten szénsav képződés ( ennek az idejét nagyban befolyásolja, hogy volt-e cold crash, ha igen több idő kell a kívánt szénsavasság eléréséhez)
Kóstolgassuk sörünket, ha kellően szénsavas akkor minél hamarabb rakjuk őket valami hűvös helyre. Ha nincs a hűtőben hely, akkor pince, kamra, garázs stb... (Ha csak szobahőmérsékleten tudod tárolni, az se katasztrófa :) )

 

ABV~ 5,4%

OG~ 1.056

FG: Verdant IPA: ~1.018 VOSS KVEIK: ~1.017 S04: ~1.020  S33: ~1.022 

IBU~29

EBC~ 9,5

EZEK AZ ÉRTÉK KÜLÖNBÖZŐ KIHOZATALOK ESETÉN VÁLTOZNAK! MINDEN ESETBE FOKOLJUNK ÉS JEGYEZZÜK FEL AZ ADATOKAT! CSAK LEERJEDT SÖRT PALACKOZZUNK! HA A OG - FG ÉRTÉKEK NEM PONTOSAN UGYANEZEK, NINCS SEMMI PROBLÉMA!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
REC19
Tömeg
6,2 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés