Összetevők: Élesztő (Saccharomyces cerevisiae) Emulgeálószer E491
Erjedési hőmérséklet: 24-33 °C Optimális hőmérséklet: 28-32 °C Ha 12 ABV-nél erősebb a cefre 26 °C alatt erjesszünk.
Adagolás:50g/100-120L Ha 12% ABV-nél erősebb a cefre akkor célszerű több élesztőt használni.( kb 60-70g/100-120L).
Tápsót minden esetben célszerű használni! Nálunk kapható Enartis tápsó esetén:
8%ABV alatt: 2-3g/20-25L
8-12%ABV között: 4-5g/20-25L
12% ABV felett: 6-7g/20-25L
8% ABV felett a táspó adagot célszerű megfelezni és 2 adagban hozzáadni. Első adagot az élesztővel együtt, Második adagot az erjesztés 2.-3. napján.
Használat: Szórja a csomag tartalmát a cefre tetejére. Rehidratálás ajánlott! 2-3dl forralt majd visszahűtött 25-35 °C vízben vagy cefrében oldja fel a csomag tartalmát, kevergesse, várjon 15-20 percet majd adja a cefréhez. Tápsó használata ajánlott!
CraftYeast Whiskey élesztő a Fermentis Safspirit D53 élesztőjéhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.
A specially selected strain of Saccharomyces cerevisiae used in a variety of grain fermentations, showing very regular fermentation profiles. The right choice for pure malt fermentation due to its ability to attain good yields, and to improve the concentration of esters that impart covetable fruit notes in the fermentation of new-make spirits. Able to give a large variety of flavors such as white fruits (apple, pear, peach) or exotic fruits (banana, mango), this yeast is ideal for distillers wishing to produce tasty malt new-make spirits.