Összetevők: Élesztő (Saccharomyces cerevisiae) Emulgeálószer E491
Erjedési hőmérséklet:24-33°C Ha 12% ABV-nél erősebb a cefre 26 °C alatt erjesszünk.
Adagolás:50g/100-120L Ha 12% ABV-nél erősebb a cefre akkor célszerű több élesztőt használni.( kb 60-70g/100-120L).
Tápsót minden esetben célszerű használni! Nálunk kapható Enartis tápsó esetén:
8%ABV alatt: 2-3g/20-25L
8-12%ABV között: 4-5g/20-25L
12% ABV felett: 6-7g/20-25L
8% ABV felett a táspó adagot célszerű megfelezni és 2 adagban hozzáadni. Első adagot az élesztővel együtt, Második adagot az erjesztés 2.-3. napján.
Használat: Szórja a csomag tartalmát a cefre tetejére. Rehidratálás ajánlott! 2-3dl forralt majd visszahűtött 25-35 °C vízben vagy cefrében oldja fel a csomag tartalmát, kevergesse, várjon 15-20 percet majd adja a cefréhez. Tápsó használata ajánlott!
CraftYeast Universal élesztő a Fermentis Safspirit C70 élesztőjéhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.
Robust, multipurpose strain and one of the most popular within distillers. Produces very high quality alcohol from all kinds of substrates, with subtle congeners. Used extensively in the Caribbean and Central America for producing good quality potable alcohol and rums from sugar cane juice or molasses. Very good performance in agave juice (mezcales and tequila). Good option for low and medium gravity grain mash fermentation.