Castle Malting Chateau Wheat Blanc búza maláta. Egy prémium minőségű belga búza maláta.Búzasörök alapmalátájaként használható akár 80%-os mértékben is. Krémes, kenyeres, karamelles ízt és jellegzetes citrusos jegyeket kölcsönöz a sörnek. A sörnek nagyon szép halvány/világos színt ad. Habtartás fokozása érdekében kisebb arányban, szinte bármelyik sörhöz használható. A búza malátának nincs külső héj rétege ezért kevesebb tannint,csersavat tartalmaz mint az árpa.A héj réteg hiánya miatt célszerű rizshéjat is használnunk, ha nagyobb mennyiségben van jelen a receptünkben, hogy a szűrés megfelően működjön.
EBC 3-5
Lovibond 1,7-2,5
Enhances the peculiar taste of wheat beers. Château Wheat Blanc malt is essential in making wheat beers
but is also used in barley malt-based beers (3–5%) thanks to its protein level that gives the beer a fuller
mouthfeel and enhanced head stability. Wheat has no outer husk and therefore has fewer tannins than
barley. Wheat malt is much stickier than barley malt due to the higher protein content and may cause
lautering problems if not given a "Protein Rest" during the mash.