Castle Malting Chateau Chocolat belga csoki maláta. Egy igazán különleges belga pörkölt/festő maláta. Enyhébb pörkölésnek köszönhetően, lágyabb aromákkal és keserűséggel rendelkezik, mint a többi pörkölt/festő maláta. Használatával malátás, mogyorós, csokis, kávés jegyeket kölcsönözhetünk sörünknek. Tökéletes választás bármilyen barna/fekete sör, Stout/Porter készítéséhez.
EBC: 900 - 1100
Lovibond:338 - 413
Használat: 1-15%
Château Chocolat malt is a highly roasted malt with a deep brown colour. This is where its name comes from.
Château Chocolat malt is used to adjust the colour of beer and imparts a nutty, toasted flavour. Château
Chocolat malt shares many of the characteristics of Black Malt but provides a less bitter flavour than Black
malt and is lighter than Black, because it is roasted for a slightly shorter period of time and the end
temperatures are not so high.