WEYERMANN CARAMUNICH TYP 2 maláta. Az egyik legnépszerűbb karamell maláta. Sötét borostyán színt és gazdag kekszes, malátás, karamelles aromákat kölcsönöz a sörnek. Leginkább sötét sörök készítésénél használják. Javasolt felhasználás 5-30%-ig.
EBC 110 - 130
Lovibond 42 - 49,5
WEYERMANN® CARAMUNICH® TYPE 2
Made from the finest German quality brewing barley. Due to our special caramelization process, a complete caramelization within the grain is achieved. This malt is perfect for amber to dark copper colored beers and intensifies the malt body.
Sensory: pronounced caramel aroma with pastry notes
Caramel malt for malt forward beer styles, typically for:
- Pale Lager; Festival beer
- Amber Lager; Maerzen, Smoked beer, Kellerbier, Bamberger Maerzen, Rauchbier
- Dark Lager; Schwarzbier
- Bock; Helles Bock, Dark Bock, Ice Bock, Weizenbock
- Amber Ale; English Pale Mild Ale
- Brown Ale; English Dark Mild Ale
- IPA; Brown IPA
- Strong Ale; British Strong Ale, Imperial Red Ale
- Stout; Irish Stout, Oatmeal Stout, Russian Imperial Stout
- Porter; Coconut Porter, Chocolate Porter, Brown Porter, Robust Porter, Smoked Porter, Imperial Porter
Enzyme activity: none