BEST SMOKED MALT (BÜKKFÁN FÜSTÖLT MALÁTA). Minőségi kétsoros tavaszi árpából készült füstölt maláta. Különleges gyártási technológia során lassan szárítják ki malátát és közben hosszú ideig érlelet bükkfán füstölik, amit a Franconian Jurai Bajorországi felvidékről szereznek be.. Jellegzetes füstös, sonkás, "tábortüzes" aromát kölcsönöz a sörnek. Használható szinte minden sörtípushoz, ahol a füstös jegyek elérése a cél. Tökéletes választás Whiskey készítéshez is. Magas enzimaktivitással rendelkezik, így akár 100%-ban is használható. A Weyermann füstölt malátájánál egy picivel karakteresebb jegyekkel rendelkezik.
EBC: 3-8
Lovibond: 1,6-3,5
Használat 5 - 100%
Base malt for all beers with a smoky note as well as for Lager, wheat beers, Porter, Bocks and distillates (whisky).
BEST Smoked
BEST Smoked Malt is smoked over beech wood from the Franconian Jura and imparts to the beer the typical flavor reminiscent of campfires and smoked ham. The malt is ideal for both beer and whiskey production. When first used, we recommend 10% in the bulk, which can be increased up to 100% thanks to high enzyme power. When choosing the amount to be used, it should be borne in mind that the full smoke aroma usually develops only after fermentation and storage.