WEYERMANN ACIDULATED MALT (SAVAS/SAVANYÚ MALÁTA). Minőségi tavaszi árpából készült német árpa maláta. Speciális maláta, amit az 1-2%-os tejsav tartalmának köszönhetően, a cefre PH-jának csökkentésére használunk. A megfelelő PH elérésével javíthatjuk az enzim aktivitást és javíthatjuk a cefrézés hatékonyságát.
Használat: 5-10%
EBC:1,5-5,1
Lovibond: 1,2-2,5
WEYERMANN® ACIDULATED MALT
Made from the finest German quality brewing barley. Contains natural lactic acid derived from un-hopped beer wort. Important ingredient to adjust the mash- and thus wort pH. Contributes to the optimization of the mash conversion.
Sensory: fruity-acidic, universally applicable
- Specialty malt for light and dark beer styles for pH optimization of mash
- Sour Beers
Recommended addition: 1% sour malt addition reduces the mash pH by approx. 0.1. Maximum addition 10% in sour beers
Enzyme activity: increases enzyme activity by optimal mash pH